Platformat e ankandit dhe ofertës (SSP) punojnë për të automatizuar procesin e shitjes së hapësirës reklamuese duke rritur njëkohësisht çmimin ,
Në fund të ankandit, reklama shfaqet me vendosjen e kërkuar (faqe, aplikacion ose ndonjë tjetër).
Le të marrim një shembull praktik .
Le të marrim një përdorues që po kalon kohën me një lojë celulare dhe sheh reklama të caktuara.
Në atë moment, platforma celulare SSP zhvillon një ankand për drejtuesi i numrit të telefonit të gjithë reklamuesit e interesuar për t'i shfaqur një reklamë atij lojtari të caktuar. Reklamuesit vendosin ofertat e tyre dhe, në një pjesë të sekondës, emërohet ofertuesi më i lartë . Shpallja e fituesit më pas i shfaqet përdoruesit.
Përparësitë e ofertave në kohë reale
Nëpërmjet ofertave në kohë reale, reklamuesit mund të aplikojnë shënjestrim të optimizuar dhe të fokusohen në hapësirën reklamuese që është më e rëndësishme për ta. Kjo, natyrisht, është në gjendje të gjenerojë ROI dhe eCPM më të mirë .
Për më tepër, kjo strategji reklamimi i lejon reklamuesit të ndryshojnë buxhetet e fushatave të tyre në çast, në mënyrë që të optimizojnë performancën e tyre .